Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Sukututkimus

Sukuseuran yhtenä tarkoituksena on selvittää Ambrosius Gerlanderista periytyvän suvun vaiheita ja historiaa ja jakaa tietoa niistä suvun jäsenille. Sukututkimusta on Gerlandereista tehty eri tahoilla jo ennen sukuseuran perustamistakin, mutta nyt pyritään keräämään ja tarkistamaan nämä jo kunkin tutkijan hallussa olevat tiedot ja täydentämään niitä. Päämääränä on mahdollisimman kattavan sukutiedoston kokoaminen ja sen pohjalta sukukirjan luominen.

Sukututkimuksen edistämiseksi nimettiin aluksi työryhmä, jonka jäseniä olivat Alpo Mustonen, Aarre Luukkainen, Aimo Gerlander ja Varpu-Leena Sumsa. Vuonna 2015 päätettiin sukukirjan valmistumisen nopeuttamiseksi jakaa tietojen keruu ja tarkistaminen sukuhaarojen mukaan kuuteen ryhmään ja niille sovittiin vastuuhenkilöt (katso jäsentiedotteet 1 ja 3/2015, kotisivut osa Viestit/Tiedotteet). Sata vuotta vanhemmat tiedot löytyvät yleensä virallisista rekistereistä, mutta nuoremmat eivät ole siellä meidän käytettävissämme. Niiden kohdalla ensisijaisena lähteenä pidämme elossa olevia suvun jäseniä, joilla on mahdollisuus jo hallussaan olevasta aineistosta löytää tarvittavat tiedot. Heihin nämä sukuhaarojen vastuuhenkilöt ovat ottaneet yhteyden.

Sukukirjan tiedot/kuvat/tarinat koottiin ja kasattiin suvun jäsenten omana työnä. Sukukirja Gerlanderien suku julkaistiin Punkaharjulla 2017 pidetyssä sukukokouksessa.

Alpo Mustonen sukua eniten tutkineena ylläpitää sukurekisteriä, joka on laajempi kuin mitä voitiin sukukirjaan painaa. Siitä oli pakko jo tilan puutteen vuoksi karsia laajemmalle levinneet sukurönsyt. Elossa oleva henkilö voi myös itse kieltää tietojensa julki painamisen. Digitaalisessa sukurekisterissä ne kuitenkin voivat säilyä. Sukurekisteriä täydennetään edelleen, tuleehan sukuun jatkuvasti uusia sukupolvia.

 

Liitteenä olevaa sukutietojen keräyslomaketta voi käyttää tietojen kokoamiseen ja lähettämiseen työryhmälle. Lomakkeen saat esille näpäyttämällä sen alla olevaa nimeä.

Sukutietojen keräyslomake