Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Viestit

Ajankohtaista

Sukuseuran kotisivut avattiin 22.3.2010 osoitteessa www.gerlander.fi ja ovat aina päivitettyinä siellä luettavissa.

 

Joensuussa Pielisjoen varrella oleva Utran vanha kirkko sekä Utran Uittotupa kutsuvat meitä kesän 2019 sukutapaamiseen.

Tutustumme Utran vanhaan 1800-luvulla pystyhirsitekniikalla valmistettuun puukirkkoon. Sieltä siirrymme lähellä olevaan historialliseen Utran Uittotupaan. Tapaamisestamme alustavaa tietoa jäsentiedotteessa 1/2019 ja tarkemmin sitten seuraavassa tiedotteessa.

 

Vuoden 2018 sukutapaaminen järjestettiin Helsingissä 11.8.2018 Hotelli Vaakunan, ravintola Loisteen kabinetissa, sukuseuran 10-vuoden juhlan merkeissä.  Ohjelmassa musiikin ja tarjoilun lomassa selvittelimme sukumme tarinoita tästä päivästä aina kauas menneisyyteen. Lisää aiheesta jäsentiedotteessa 3/2018.

 

Vuoden 2017 varsinainen sukukokous pidettiin Punkaharjulla sunnuntaina heinäkuun 23 päivänä, Hotelli Punkaharjussa (ent. Valtionhotelli).

Alussa saimme kuulla hotellinjohtaja Saimi Hoyerin esityksen Punkaharjun ja hotellin historiasta, sekä nyt toteutuneista uudistuksista. Seisovasta pöydästä nautitun lounaan jälkeen vuorossa olivat varsinaiset sukukousasiat. Hyväksyttiin edellisen kolmivuotiskauden tilit ja toimintakertomus, linjattiin tuleva toimintasuunnitelma että valittiin hallituksen jäsenet seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi, joiden yhteystiedot Sukuseura/hallitus osiossa.

Puheenjohtaja Jouko Lehtikuusi esitteli juuri valmistuneen sukukirjan, Gerlanderien suku. Sukukirjan tiedot/kuvat/tarinat koottiin ja kasattiin suvun jäsenten omana työnä, siitä suuri kiitos Teille kaikille. Kirjan saavuttaman suosion vuoksi lisäpainos on hankinnassa vielä syksyn 2017 aikana, joten sitä voi varata edelleen. Katso tarkemmat ohjeet kirjan hankinnasta ja tarvittaessa kirjassa olevien tietojen oikaisusta sekä tiedot sukukokouksesta osiosta Viestit/tiedotteet, jäsentiedote 3/2017, ja Viestit/tuotteet ja tunnukset.

 

Vuoden 2015 kesätapaaminen ja ylimääräinen sukukokous pidettiin 18-19.7.2015 Kiteen evankelisella kansanopistolla. Tapaamisen kohottaminen ylimääräiseksi sukukokoukseksi johtui siitä, että tarvittiin päätöksiä sukukirjasta, koetetaanko se saada valmiiksi omin voimin vai tarvitaanko siihen ammattilaisen apua. Jäsentiedotteissa 1/2015 ja 2/2015 on annettu tietoa sukukirjahankkeesta. Sukuseuralle esitetty tarjous sukukirjan valmistamisesta päätettiin jättää hyväksymättä ensisijaisesti siinä esitetyn valmistumisaikataulun, mutta myös sen kustannusrasituksen vuoksi, vaikka sen edut mm. tietojen oikeellisuuden ja korkeatasoisen lopputuloksen tuottamisessa ymmärrettiinkin. Kokous päätti jatkaa kirjan kokoamista sukuseuran omin voimin. Tehtävät jaettiin sukuhaaroittain ja nyt tekeillä olevat ja seuraavat vaiheet aikataulutettiin. Tiedot näistä päätöksistä ovat luettavissa jäsentiedotteessa 3/2015.

 

Edellinen varsinainen sukukokous pidettiin Savonlinnassa kesäkuun 29 päivänä 2014. Kokouspaikaksi oli valittu sisävesilaiva S/S Paul Wahl, millä tehtiin kolmen tunnin lounasristeily samalla kun käsiteltiin säännöissä määrätyt asiat. Hyväksyttiin edellisen kolmivuotiskauden tilit ja toimintakertomus ja valittiin seuraavaksi kolmivuotiskaudeksi hallituksen jäsenet, joista tiedot on esitetty kotisivujen osastossa Sukuseura/hallitus, sekä muotoiltiin alkavan kauden toimintasuunnitelma. Muina asioina oli mm. sukustandaarin ja -viirin hyväksyminen ja niiden tilausten vastaanotto (katso tuotteet ja tunnukset). Kokouksessa päätetyistä asioista kerrotaan tarkemmin  jäsenille jaetussa jäsentiedotteessa 3/2014. Se on luettavissa kotisivujen Viestit/tiedotteet -osastossa.